македонски » белоруски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

+ 96 [дзевяноста шэсць]96 [dzevyanosta shests’]

+ Злучнікі 3Zluchnіkі 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Я ў----- я- т----- з-------- б---------.
Y- u------ y-- t----- z--------- b---------.
+
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Я с--------- я- т----- м-- т---- в------.
Y- s------------ y-- t----- m-- t---- v---------.
+
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Я п-------- п--------- я- т----- м-- н------ 60 г--.
Y- p-------- p----------- y-- t----- m-- n------ 60 g--.
+
   
Кога ќе се јавите? Ка-- В- п------------?
K--- V- p-------------?
+
Штом имам еден момент време. Як т----- б--- м--- х------- ч---.
Y-- t----- b--- m---- k-------- c----.
+
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. Ён п----------- я- т----- ў я-- з------- к---- ч---.
E- p----------- y-- t----- u y--- z---------- k----- c----.
+
   
Колку долго ќе работите? Як д---- В- б------ п--------?
Y-- d---- V- b------- p----------?
+
Јас ќе работам, се додека можам. Я б--- п--------- п----- б--- з------.
Y- b--- p----------- p----- b--- z------.
+
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Я б--- п--------- п----- б--- з------.
Y- b--- p----------- p----- b--- z------.
+
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. Ён л----- у л----- з----- т--- к-- п--------.
E- l-------- u l------ z----- t--- k-- p----------.
+
Таа чита весник, наместо да готви. Ян- ч---- г------ з----- т--- к-- г-------.
Y--- c----- g------ z----- t--- k-- g--------.
+
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. Ён с------ у п------ з----- т--- к-- і--- д-----.
E- s-------- u p------ z----- t--- k-- і---- d-----.
+
   
Колку што знам, тој живее овде. На------ я в----- ё- ж--- т--.
N------- y- v------ y-- z---- t--.
+
Колку што знам, неговата сопруга е болна. На------ я в----- я-- ж---- х-----.
N------- y- v------ y--- z----- k-------.
+
Колку што знам, тој е невработен. На------ я в----- ё- б----------.
N------- y- v------ y-- b-----------.
+
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Я п------ / п-------- і---- б- я н- с-------- / н- с---------.
Y- p------ / p-------- і----- b- y- n- s--------- / n- s----------.
+
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Я п-------- / п--------- а------- і---- б- я н- с-------- / н- с---------.
Y- p--------- / p---------- a------- і----- b- y- n- s--------- / n- s----------.
+
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Я н- з------ / н- з------ ш----- і---- б- я н- с-------- / н- с---------.
Y- n- z------- / n- z------- s-------- і----- b- y- n- s--------- / n- s----------.
+