македонски » бугарски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [тринайсет]13 [trinayset]

+ ДейностиDeynosti

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [тринайсет]
13 [trinayset]

Дейности
Deynosti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Што прави Марта? Ка--- п---- М----?
K---- p---- M----?
+
Таа работи во канцеларија. Тя р----- в о---.
T-- r----- v o---.
+
Таа работи на компјутер. Тя р----- н- к--------.
T-- r----- n- k---------.
+
   
Каде е Марта? Къ-- е М----?
K--- y- M----?
+
Во кино. На к---.
N- k---.
+
Таа гледа филм. Тя г---- ф---.
T-- g---- f---.
+
   
Што прави Петар? Ка--- п---- П----?
K---- p---- P----?
+
Тој студира на универзитет. То- с----- в у-----------.
T-- s----- v u-----------.
+
Тој студира јазици. То- у-- е----.
T-- u--- y------.
+
   
Каде е Петар? Къ-- е П----?
K--- y- P----?
+
Во кафуле. В к-------.
V k-------.
+
Тој пие кафе. То- п-- к---.
T-- p-- k---.
+
   
Каде сакаат да одат тие? Те к--- о----- д- х----?
T- k--- o------ d- k------?
+
На концерт. На к------.
N- k-------.
+
Тие со задоволство слушаат музика. Те о----- д- с----- м-----.
T- o------ d- s------ m-----.
+
   
Каде не сакаат да одат тие? Те к--- н- о----- д- х----?
T- k--- n- o------ d- k------?
+
Во диско. В д----------.
V d----------.
+
Тие не танцуваат со задоволство. Те н- о----- д- т-------.
T- n- o------ d- t--------.
+