македонски » бугарски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [три]3 [tri]

+ ЗапознанствоZapoznanstvo

3 [три]

Запознавање

-

3 [три]
3 [tri]

Запознанство
Zapoznanstvo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Здраво! Зд------ / З---------
Z------- / Z--------!
+
Добар ден! До--- д---
D---- d--!
+
Како си? Ка- с-?
K-- s-?
+
   
Доаѓате ли од Европа? От Е----- л- с--?
O- Y------ l- s--?
+
Доаѓате ли од Америка? От А------ л- с--?
O- A------ l- s--?
+
Доаѓате ли од Азија? От А--- л- с--?
O- A---- l- s--?
+
   
Во кој хотел живеете? В к-- х---- с-- о--------?
V k-- k----- s-- o--------?
+
Колку долго сте веќе овде? Ко--- д---- с-- т--?
K---- d---- s-- t--?
+
Колку долго останувате? Ко--- в---- щ- о-------?
K---- v---- s---- o-------?
+
   
Ви се допаѓа ли овде? Ха----- л- В- т--?
K------- l- V- t--?
+
Дали сте овде на одмор? Ви- н- п------ л- с-- т--?
V-- n- p------- l- s-- t--?
+
Посетете ме! Ел--- м- н- г-----
E---- m- n- g----!
+
   
Еве ја мојата адреса. Ет- а----- м-.
E-- a----- m-.
+
Ќе се видиме ли утре? Ще с- в---- л- у---?
S---- s- v---- l- u---?
+
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Съ-------- в--- и--- н--- п------.
S----------- v---- i--- n------ p------.
+
   
Чао! Ча--
C---!
+
Довидување! До--------
D---------!
+
До наскоро! До с-----
D- s----!
+