македонски » бугарски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [четирийсет и четири]44 [chetiriyset i chetiri]

+ Вечерна разходкаVecherna razkhodka

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [четирийсет и четири]
44 [chetiriyset i chetiri]

Вечерна разходка
Vecherna razkhodka

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Има ли овде дискотека? Им- л- т-- д--------?
I-- l- t-- d--------?
+
Има ли овде ноќен клуб? Им- л- т-- н---- к---?
I-- l- t-- n------- k---?
+
Има ли овде кафеана? Им- л- т-- к-----?
I-- l- t-- k------?
+
   
Што има вечерва во театар? Ка--- с- и---- т--- в---- в т------?
K---- s- i---- t--- v----- v t------?
+
Што има вечерва во кино? Ка--- ф--- д---- т--- в---- в к-----?
K---- f--- d---- t--- v----- v k-----?
+
Што има вечерва на телевизија? Ка--- и-- т--- в---- п- т----------?
K---- i-- t--- v----- p- t-----------?
+
   
Има ли уште билети за театар? Им- л- о-- б----- з- т------?
I-- l- o----- b----- z- t------?
+
Има ли уште билети за кино? Им- л- о-- б----- з- к-----?
I-- l- o----- b----- z- k-----?
+
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Им- л- о-- б----- з- ф-------- м--?
I-- l- o----- b----- z- f--------- m---?
+
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Би- и---- / и----- д- с--- н--------.
B--- i---- / i----- d- s---- n--------.
+
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Би- и---- / и----- д- с--- н----- в с------.
B--- i---- / i----- d- s---- n------ v s------.
+
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Би- и---- / и----- д- с--- н---------.
B--- i---- / i----- d- s---- n---------.
+
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Мо---- л- д- м- п---------- н---?
M------ l- d- m- p----------- n------?
+
Кога започнува претставата? Ко-- з------ п--------------?
K--- z------- p--------------?
+
Можете ли да ми обезбедите една карта? Мо---- л- д- м- в------ б----?
M------ l- d- m- v------ b----?
+
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Им- л- т-- н------ г----------?
I-- l- t-- n------ g-------------?
+
Има ли овде во близината тениско игралиште? Им- л- т-- н------ и----- з- т----?
I-- l- t-- n------ i-------- z- t----?
+
Има ли овде во близината затворен базен? Им- л- т-- н------ з----- б-----?
I-- l- t-- n------ z----- b-----?
+