македонски » бугарски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [пет]
5 [pet]

Страни и езици
Strani i yezitsi

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [пет]
5 [pet]

Страни и езици
Strani i yezitsi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Џон е од Лондон. Дж-- е о- Л-----.
D---- y- o- L-----.
Лондон се наоѓа во Англија. Ло---- с- н----- в-- В-------------.
L----- s- n----- v-- V--------------.
Тој зборува англиски. То- г----- а--------.
T-- g----- a--------.
   
Марија е од Мадрид. Ма--- е о- М-----.
M----- y- o- M-----.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ма---- с- н----- в И------.
M----- s- n----- v I-------.
Таа зборува шпански. Тя г----- и-------.
T-- g----- i-------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Пе--- и М---- с- о- Б-----.
P---- i M---- s- o- B-----.
Берлин се наоѓа во Германија. Бе---- с- н----- в Г-------.
B----- s- n----- v G--------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Ви- д------ г------- л- н-----?
V-- d------ g------- l- n-----?
   
Лондон е главен град. Ло---- е с------.
L----- y- s-------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ма---- и Б----- с--- с- с------.
M----- i B----- s------ s- s-------.
Главните градови се големи и бучни. Ст------- с- г----- и ш----.
S--------- s- g----- i s-----.
   
Франција се наоѓа во Европа. Фр----- с- н----- в Е-----.
F-------- s- n----- v Y------.
Египет се наоѓа во Африка. Ег---- с- н----- в А-----.
E----- s- n----- v A-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Яп---- с- н----- в А---.
Y------- s- n----- v A----.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ка---- с- н----- в С------ А------.
K----- s- n----- v S------ A------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Па---- с- н----- в Ц-------- А------.
P----- s- n----- v T--------- A------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Бр------ с- н----- в Ю--- А------.
B-------- s- n----- v Y----- A------.