македонски » бугарски   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [петдесет и три]
53 [petdeset i tri]

Магазини
Magazini

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [петдесет и три]
53 [petdeset i tri]

Магазини
Magazini

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Ние бараме спортска продавница. Ни- т----- с------ м------.
N-- t----- s------ m------.
Ние бараме месарница. Ни- т----- м--------.
N-- t----- m---------.
Ние бараме аптека. Ни- т----- а-----.
N-- t----- a-----.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Ис------ к---- ф------- т----.
I------- k---- f------- t----.
Би сакале имено да купиме салама. Ис---- д- к---- с----.
I----- d- k---- s----.
Би сакале имено да купиме лекарства. Ис---- д- к---- л--------.
I----- d- k---- l--------.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Ни- т----- с------ м------- з- д- к---- ф------- т----.
N-- t----- s------ m------- z- d- k---- f------- t----.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Ни- т----- м--------- з- д- к---- с----.
N-- t----- m---------- z- d- k---- s----.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Ни- т----- а------ з- д- к---- л--------.
N-- t----- a------ z- d- k---- l--------.
   
Јас барам златар. Аз т---- б------.
A- t----- b-------.
Јас барам фото продавница. Аз т---- ф----------.
A- t----- f----------.
Јас барам слаткарница. Аз т---- с----------.
A- t----- s-----------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Вс------ и---- д- к--- п------.
V---------- i---- d- k---- p------.
Имено имам намера, да купам еден филм. Вс------ и---- д- к--- л----.
V---------- i---- d- k---- l----.
Имено имам намера, да купам една торта. Вс------ и---- д- к--- т----.
V---------- i---- d- k---- t----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Аз т---- б------- з- д- к--- п------.
A- t----- b-------- z- d- k---- p------.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Аз т---- ф----------- з- д- к--- л----.
A- t----- f----------- z- d- k---- l----.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Аз т---- с----------- з- д- к--- т----.
A- t----- s------------ z- d- k---- t----.