македонски » бугарски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [петдесет и девет]59 [petdeset i devet]

+ В пощатаV poshchata

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [петдесет и девет]
59 [petdeset i devet]

В пощата
V poshchata

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Каде е најблиската пошта? Къ-- е н----------- п------- с-----?
K--- y- n----------- p---------- s------?
+
Далеку ли е до најблиската пошта? Да--- л- е д- н----------- п------- с-----?
D----- l- y- d- n----------- p---------- s------?
+
Каде е најблиското поштенско сандаче? Къ-- е н----------- п------- к----?
K--- y- n----------- p---------- k-----?
+
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Тр----- м- н------ п------- м----.
T------- m- n------- p---------- m----.
+
За една картичка и едно писмо. За е--- к------- и е--- п----.
Z- y---- k-------- i y---- p----.
+
Колку чини поштарината за Америка? Ко--- е п--------- т---- д- А------?
K---- y- p------------ t---- d- A------?
+
   
Колку е тежок пакетот? Ко--- т--- к------?
K---- t---- k------?
+
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Мо-- л- д- г- и------ с в------- п---?
M--- l- d- g- i------- s v-------- p------?
+
Колку долго трае, додека да пристигне? За к---- в---- щ- п--------?
Z- k---- v---- s---- p--------?
+
   
Каде можам да телефонирам? Къ-- м--- д- с- о---- п- т------?
K--- m--- d- s- o----- p- t------?
+
Каде е следната телефонска говорница? Къ-- е н----------- т-------- к-----?
K--- y- n----------- t-------- k-----?
+
Имате ли телефонски картички? Им--- л- ф--------?
I---- l- f--------?
+
   
Имате ли телефонски именик? Им--- л- т-------- у-------?
I---- l- t-------- u-------?
+
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Зн---- л- т--------- к-- н- А------?
Z----- l- t---------- k-- n- A-------?
+
Само момент, да проверам. Мо----- щ- п------.
M------ s---- p-------.
+
   
Линијата е секогаш зафатена. Те--------- л---- п-------- е з----.
T---------- l----- p--------- y- z----.
+
Кој број го биравте? Ко- н---- и-------?
K-- n---- i--------?
+
Најпрво морате да изберете нула. Пъ--- т----- д- и------- н----
P---- t------ d- i------- n---!
+