македонски » бугарски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [осемдесет и две]
82 [osemdeset i dve]

Минало време 2
Minalo vreme 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [осемдесет и две]
82 [osemdeset i dve]

Минало време 2
Minalo vreme 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Тр------ л- д- в---- л------?
T--------- l- d- v----- l------?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? Тр------ л- д- в---- л-----?
T--------- l- d- v----- l------?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Тр------ л- д- в---- п--------?
T--------- l- d- v----- p----------?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Им--- л- т--------- н----? Т---- г- в---.
I---- l- t---------- n----? T---- g- v----.
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Им--- л- а-----? Т---- г- в---.
I---- l- a-----? T---- g- v----.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Им--- л- к---- н- г----? Т---- я в---.
I---- l- k---- n- g----? T---- y- v----.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. То- н------ л- д----? Т-- н- м--- д- д---- н------.
T-- n------ l- d----? T-- n- m---- d- d---- n------.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. То- н----- л- п---? Т-- н- м--- д- н----- п---.
T-- n----- l- p----? T-- n- m---- d- n----- p----.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. То- р----- л- т-? Т-- н- м--- д- м- р------.
T-- r----- l- t-? T-- n- m---- d- m- r------.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? За-- н- м--- д- д----- н------?
Z------ n- m---- d- d------ n------?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? За-- н- м--- д- н------ п---?
Z------ n- m---- d- n------- p----?
+
Зошто не можеше да го разбереш? За-- н- м--- д- г- р-------?
Z------ n- m---- d- g- r--------?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Не м---- д- д---- н------- з----- н----- а------.
N- m------ d- d---- n------- z-------- n------- a------.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Не м---- д- н----- п---- з----- н---- к---- н- г----.
N- m------ d- n------ p----- z-------- n------ k---- n- g----.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Не м---- д- г- р------- з----- м------- б--- м---- с----.
N- m------ d- g- r------- z-------- m------- b---- m---- s----.
+
   
Морав да земам едно такси. Тр------ з- в---- т----.
T--------- z- v---- t----.
+
Морав да купам карта на градот. Тр------ д- к--- к---- н- г----.
T--------- d- k---- k---- n- g----.
+
Јас морав да го исклучам радиото. Тр------ з- и------ р------.
T--------- z- i-------- r------.
+