македонски » бугарски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [деветдесет и три]
93 [devetdeset i tri]

Подчинени изречения с дали
Podchineni izrecheniya s dali

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [деветдесет и три]
93 [devetdeset i tri]

Подчинени изречения с дали
Podchineni izrecheniya s dali

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Незнам, дали тој ме сака. Не з--- д--- т-- м- о----.
N- z---- d--- t-- m- o-----.
Незнам, дали тој ќе се врати. Не з--- д--- т-- щ- с- в----.
N- z---- d--- t-- s---- s- v----.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Не з--- д--- т-- щ- м- с- о---- п- т-------.
N- z---- d--- t-- s---- m- s- o---- p- t-------.
   
Дали тој навистина ме сака? Да-- м- о----?
D--- m- o-----?
Дали тој навистина ќе се врати? Да-- щ- с- в----?
D--- s---- s- v----?
Дали тој навистина ќе ме побара? Да-- щ- м- с- о---- п- т-------?
D--- s---- m- s- o---- p- t-------?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Пи--- с- д--- т-- м---- з- м--.
P---- s- d--- t-- m---- z- m--.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Пи--- с- д--- т-- и-- д----.
P---- s- d--- t-- i-- d----.
Се прашувам, дали лаже? Пи--- с- д--- т-- л---.
P---- s- d--- t-- l----.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Да-- м---- з- м--?
D--- m---- z- m--?
Дали тој навистина има некоја друга? Да-- т-- и-- д----?
D--- t-- i-- d----?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Да-- к---- и-------?
D--- k---- i-------?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Съ------ с- ч- т-- н------- м- х------.
S-------- s- c-- t-- n------- m- k-------.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Съ------ с- ч- щ- м- п---.
S-------- s- c-- s---- m- p----.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Съ------ с- ч- щ- с- о---- з- м--.
S-------- s- c-- s---- s- o----- z- m--.
   
Дали му се навистина допаѓам? Да-- н------- м- х------?
D--- n------- m- k-------?
Дали тој навистина ќе ми пише? Да-- щ- м- п---?
D--- s---- m- p----?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Да-- щ- с- о---- з- м--?
D--- s---- s- o----- z- m--?