македонски » бугарски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [деветдесет и пет]95 [devetdeset i pet]

+ Съюзи 2Syyuzi 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [деветдесет и пет]
95 [devetdeset i pet]

Съюзи 2
Syyuzi 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Од кога таа не работи повеќе? Тя о----- н- р------- в---?
T-- o----- n- r------- v----?
+
Од нејзината венчавка? От ж-------- с- л-?
O- z--------- s- l-?
+
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Да- о------ с- о----- т- н- р----- в---.
D-- o------ s- o------ t-- n- r----- v----.
+
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. От----- с- о----- т- н- р----- п-----.
O------ s- o------ t-- n- r----- p------.
+
Откако се познаваат, тие се среќни. От----- с- п-------- т- с- щ-------.
O------ s- p-------- t- s- s----------.
+
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. От----- и--- д---- т- р---- и------.
O------ i--- d----- t- r----- i------.
+
   
Кога таа телефонира? Тя к--- с- о----- п- т-------?
T-- k--- s- o------ p- t-------?
+
За време на возењето? По в---- н- п---------?
P- v---- n- p---------?
+
Да, додека вози автомобил. Да- д----- ш-----.
D-- d----- s------.
+
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Тя с- о----- п- т-------- д----- ш-----.
T-- s- o------ p- t-------- d----- s------.
+
Таа гледа телевизија, додека пегла. Тя г---- т--------- д----- г----.
T-- g---- t---------- d----- g----.
+
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Тя с---- м------ д----- р-----.
T-- s----- m------ d----- r-----.
+
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Аз н- в----- н---- а-- / к----- н---- о----.
A- n- v------ n------- a-- / k----- n----- o-----.
+
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Аз н- р------- н---- а-- / к----- м------- е с----.
A- n- r------- n------- a-- / k----- m------- y- s----.
+
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Не п------- н---- а-- / к----- и--- х----.
N- p-------- n------- a-- / k----- i--- k-----.
+
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Ще в----- т----- а-- в---.
S---- v----- t----- a-- v---.
+
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Ще н------- о----------- п----------- а-- с------- о- т-----.
S---- n------- o----------- p------------ a-- s-------- o- t-----.
+
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Ще з------- д- с- х------ а-- т-- н- д---- с----.
S---- z-------- d- s- k------- a-- t-- n- d---- s----.
+