македонски » бугарски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

+ 96 [деветдесет и шест]96 [devetdeset i shest]

+ Съюзи 3Syyuzi 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [деветдесет и шест]
96 [devetdeset i shest]

Съюзи 3
Syyuzi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибългарски
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Аз с------ щ-- б--------- з-----.
A- s------ s----- b--------- z-----.
+
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Аз с- у-------- щ-- т----- д- у--.
A- s- u--------- s----- t------ d- u---.
+
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Аз щ- с--- д- р------ щ-- с---- н- 60.
A- s---- s--- d- r------- s----- s---- n- 60.
+
   
Кога ќе се јавите? Ко-- щ- с- о------ п- т-------?
K--- s---- s- o------ p- t-------?
+
Штом имам еден момент време. Що- и--- с------ в----.
S----- i--- s------ v----.
+
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. То- щ- с- о---- п- т-------- щ-- и-- м---- в----.
T-- s---- s- o---- p- t-------- s----- i-- m---- v----.
+
   
Колку долго ќе работите? Ко--- в---- щ- р-------?
K---- v---- s---- r-------?
+
Јас ќе работам, се додека можам. Аз щ- р------ д----- м---.
A- s---- r------- d----- m---.
+
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Аз щ- р------ д----- с-- з----.
A- s---- r------- d----- s-- z----.
+
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. То- л--- в л------- в----- д- р-----.
T-- l---- v l------- v----- d- r-----.
+
Таа чита весник, наместо да готви. Тя ч--- в------- в----- д- с-----.
T-- c---- v------- v----- d- s-----.
+
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. То- с--- в к-------- в----- д- с- о---- в----.
T-- s--- v k--------- v----- d- s- o---- v-------.
+
   
Колку што знам, тој живее овде. До------- з---- т-- ж---- т--.
D-------- z----- t-- z----- t--.
+
Колку што знам, неговата сопруга е болна. До------- з---- ж--- м- е б----.
D-------- z----- z---- m- y- b----.
+
Колку што знам, тој е невработен. До------- з---- т-- е б---------.
D-------- z----- t-- y- b---------.
+
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Ус--- с-- и---- щ-- д- д---- н------.
U----- s-- i----- s------- d- d---- n------.
+
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Из------ а-------- и---- щ-- д- д---- н------.
I-------- a-------- i----- s------- d- d---- n------.
+
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Не н------ п---- и---- щ-- д- д---- н------.
N- n------- p----- i----- s------- d- d---- n------.
+