македонски » бенгалски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ ২ [দুই]2 [du'i]

+ পরিবারparibāra

2 [два]

Фамилија

-

২ [দুই]
2 [du'i]

পরিবার
paribāra

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиবাংলা
дедо ঠা----- / দ--- / দ---
ṭ-------- / d--- / d--u
+
баба ঠা----- / দ--- / দ---
ṭ-------- / d--- / d--ā
+
тој и таа সে (ছ---) এ-- স- (ম---)
s- (c----) ē--- s- (m---)
+
   
татко পি-- / ব--- / আ----
p--- / b--- / ā--ā
+
мајка মা-- / ম- / আ----- আ----- আ----
m--- / m- / ā----- ā----- ā---i
+
тој и таа সে (ছ---) এ-- স- (ম---)
s- (c----) ē--- s- (m---)
+
   
син ছে-- / ব-----
c---- / b---ā
+
ќерка মে-- / ব---
m--- / b--i
+
тој и таа সে (ছ---) এ-- স- (ম---)
s- (c----) ē--- s- (m---)
+
   
брат ভা- / ভ-----
b---- / b-------a
+
сестра বো-
b--a
+
тој и таа সে (ছ---) এ-- স- (ম---)
s- (c----) ē--- s- (m---)
+
   
чичко কা-- / ম--- / চ--- / ম--- / খ---
k--- / m--- / c--- / m--- / k---u
+
тетка কা---- / ম----- / চ--- / ম--- / খ---
k----- / m----- / c--- / m--- / k---ā
+
тој и таа সে (ছ---) এ-- স- (ম---)
s- (c----) ē--- s- (m---)
+
   
Ние сме една фамилија. আম-- এ--- প----- ৷
ā---- ē---- p------a
+
Фамилијата не е мала. পর------ ছ-- ন- ৷
p--------- c---- n--a
+
Фамилијата е голема. পর------ ব-- ৷
p--------- b--a
+