македонски » бенгалски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ ৩০ [ত্রিশ]30 [triśa]

+ রেস্টুরেন্ট ২ – এrēsṭurēnṭa 2 – ē

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

৩০ [ত্রিশ]
30 [triśa]

রেস্টুরেন্ট ২ – এ
rēsṭurēnṭa 2 – ē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиবাংলা
Еден сок од јаболко, молам. দয়- ক-- এ--- আ----- র- আ--- ৷
d--- k--- ē---- ā------ r--- ā---a
+
Една лимонада, молам. দয়- ক-- এ--- ল---- স--- আ--- ৷
d--- k--- ē---- l----- s------ ā---a
+
Еден сок од домати, молам. দয়- ক-- এ--- ট----- র- আ--- ৷
d--- k--- ē---- ṭ------- r--- ā---a
+
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. আম-- এ- গ---- ল-- ম- (র-- ও----) চ-- ৷
ā---- ē-- g---- l--- m--- (r--- ō------) c--i
+
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. আম-- এ- গ---- স--- ম- (হ----- ও----) চ-- ৷
ā---- ē-- g---- s--- m--- (h------- ō------) c--i
+
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. আম-- এ- ব--- শ-------- চ-- ৷
ā---- ē-- b----- ś------- c--i
+
   
Сакаш ли риба? তু-- ক- ম-- প---- ক-?
t--- k- m---- p------- k---?
+
Сакаш ли говедско месо? তু-- ক- গ--- ম--- প---- ক-?
T--- k- g----- m---- p------- k---?
+
Сакаш ли свинско месо? তু-- ক- শ----- ম--- প---- ক-?
T--- k- ś------- m---- p------- k---?
+
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. আম-- ম-------- ক--- চ-- ৷
Ā---- m---------- k---- c--i
+
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. আম-- ন------ ম----- স--- চ-- ৷
ā---- n--------- m----- s----- c--i
+
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. আম-- এ-- ক--- চ-- য--- ব--- স-- ন- ল--- ৷
ā---- ē---- k---- c--- y--- b--- s----- n- l--ē
+
   
Го сакате ли ова со ориз? আপ--- ক- ত-- স--- ভ-- চ--?
ā------ k- t--- s---- b---- c---?
+
Го сакате ли ова со тестенини? আপ--- ক- ত-- স--- প----- চ--?
Ā------ k- t--- s---- p---- c---?
+
Го сакате ли ова со компири? আপ--- ক- ত-- স--- আ-- চ--?
Ā------ k- t--- s---- ā-- c---?
+
   
Ова не ми е вкусно. আম-- এ- স---- প---- হ- ন- ৷
Ā---- ē-- s---- p------- h--- ni
+
Јадењето е студено. খা----- ঠ----- ৷
k-------- ṭ----ā
+
Јас ова не го нарачав. আম- এ-- আ--- ব---- ৷
ā-- ē-- ā---- b----i
+