македонски » бенгалски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

৫ [পাঁচ]
5 [Pām̐ca]

বিভিন্ন দেশ এবং ভাষা
Bibhinna dēśa ēbaṁ bhāṣā

5 [пет]

Земји и јазици

-

৫ [পাঁচ]
5 [Pām̐ca]

বিভিন্ন দেশ এবং ভাষা
Bibhinna dēśa ēbaṁ bhāṣā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиবাংলা
Џон е од Лондон. জন ল---- থ--- এ---- ৷
J--- l------ t---- ē----ē
Лондон се наоѓа во Англија. লণ--- গ---- ব------- অ------ ৷
L------ g---- b------ a--------.
Тој зборува англиски. সে (ও) ই------- ক-- ব-- ৷
S- (ō) i------- k---- b--ē
   
Марија е од Мадрид. মা---- ম------ থ--- এ---- ৷
M----- m------ t---- ē----ē
Мадрид се наоѓа во Шпанија. মা----- স----- অ------ ৷
M------ s---- a-------a
Таа зборува шпански. ও স-------- ভ--- ব-- ৷
Ō s------- b---- b--ē
   
Петар и Марта се од Берлин. পি--- এ-- ম----- ব------ থ--- এ---- ৷
P----- ē--- m----- b------ t---- ē----ē
Берлин се наоѓа во Германија. বা----- জ--------- অ------ ৷
B------ j-------- a-------a
Зборувате ли вие двајцата германски? তো--- দ----- ক- জ------ ব-?
T----- d------- k- j------ b---?
   
Лондон е главен град. লণ--- এ--- র------ ৷
L------ ē---- r-------ī
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. মা----- এ-- ব------- র------ ৷
M------ ē--- b-------- r-------ī
Главните градови се големи и бучни. রা--------- ব-- এ-- ক---------- হ- ৷
R------------ b--- ē--- k------------ h--a
   
Франција се наоѓа во Европа. ফ্----- ই----- অ------ ৷
P------ i------ a-------a
Египет се наоѓа во Африка. মি-- আ------- অ------ ৷
M----- ā-------- a-------a
Јапонија се наоѓа во Азија. জা--- এ----- অ------ ৷
J----- ē------ a-------a
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. কা---- উ---- আ------- অ------ ৷
K----- u----- ā-------- a-------a
Панама се наоѓа во Средна Америка. পা---- ম--- আ------- অ------ ৷
P----- m----- ā-------- a-------a
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ব্----- দ----- আ------- অ------ ৷
B------ d------ ā-------- a-------a