македонски » бенгалски   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

৫৫ [পঞ্চান্ন]
55 [Pañcānna]

কাজকর্ম
Kājakarma

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

৫৫ [পঞ্চান্ন]
55 [Pañcānna]

কাজকর্ম
Kājakarma

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиবাংলা
Што сте по занимање? আপ-- ক- ক-- ক---?
Ā---- k- k--- k-----?
Мојот сопруг е лекар по занимање. আম-- স----- এ--- ড------ ৷
Ā---- s---- ē------ ḍ-----a
Јас полудневно работам како медицинска сестра. আম- প---- ট--- ন---- ক-- ক----
Ā-- p---- ṭ----- n---- k--- k------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. আম-- খ-- শ----- প---- প-- ৷
Ā---- k---- ś------- p------- p--a
Но даноците се високи. কি---- ক- খ-- ব--- ৷
K---- k--- k---- b--ī
И здравственото осигурување е високо. এব- স-------- ব--- খ-- ব---- স------ ৷
Ē--- s------- b--- k---- b---- s-----a
   
Што сакаш да бидеш? তু-- ক- হ-- চ--?
T--- k- h--- c---?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. আম- এ--- ই--------- হ-- চ-- ৷
Ā-- ē------ i--------- h--- c--i
Јас сакам да студирам на универзитетот. আম- ব------------- প---- চ-- ৷
Ā-- b------------- p----- c--i
   
Јас сум практикант. আম- এ--- শ--------- ৷
Ā-- ē------ ś---------a
Јас не заработувам многу. আম- ব--- র----- ক-- ন- ৷
Ā-- b--- r------- k--- nā
Јас сум на пракса во странство. আম- ব----- প-------- ন----- ৷
Ā-- b----- p--------- n----i
   
Ова е мојот шеф. উন- আ--- ব-- স---- ৷
U-- ā---- b--- s----a
Јас имам љубезни колеги. আম-- স-------- ভ-- ৷
Ā---- s---------- b---a
Напладне секогаш одиме во кантината. আম-- র-- দ----- ক------------- য-- ৷
Ā---- r--- d----- k------------- y--i
   
Јас барам едно работно место. আম- এ--- চ---- খ----- ৷
Ā-- ē---- c----- k--------i
Јас сум веќе една година невработен / невработена. আম-- গ- এ- ব-- ধ-- চ---- ন-- ৷
Ā---- g--- ē-- b------ d---- c----- n--i
Во оваа земја има премногу невработени. এই দ--- অ--- ব--- স----- ব---- ল-- আ--- ৷
Ē-- d--- a---- b--- s-------- b----- l--- ā----a