македонски » бенгалски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ ৫৯ [ঊনষাট ]59 [ūnaṣāṭa]

+ ডাকঘরেḍākagharē

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

৫৯ [ঊনষাট ]
59 [ūnaṣāṭa]

ডাকঘরে
ḍākagharē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиবাংলা
Каде е најблиската пошта? সব---- ক---- ড------ ক----?
s-------- k------ ḍ---------- k------?
+
Далеку ли е до најблиската пошта? ডা----- ক- এ--- থ--- অ--- দ---?
Ḍ---------- k- ē----- t---- a---- d---?
+
Каде е најблиското поштенско сандаче? সব---- ক------- ড-- ব---- ক----?
S-------- k--------- ḍ--- b---- k------?
+
   
Ми требаат неколку поштенски марки. আম-- ক--- ড-- ট---- চ-- ৷
Ā---- k---- ḍ--- ṭ----- c--i
+
За една картичка и едно писмо. এক-- ক---- এ-- এ--- চ---- জ--- ৷
ē---- k---- ē--- ē---- c------ j----a
+
Колку чини поштарината за Америка? আম------ জ--- ড-- শ---- ক-?
ā-------- j----- ḍ--- ś---- k---?
+
   
Колку е тежок пакетот? প্------- ও-- ক-?
P-------- ō---- k---?
+
Можам ли да го испратам со авионска пошта? আম- ক- এ-- হ----- ড---- (এ--- ম-----) ম------ প----- প---?
Ā-- k- ē-- h------- ḍ----- (ē---- m-------) m------- p------ p---?
+
Колку долго трае, додека да пристигне? এট- ও---- প------ ক- স-- ল----?
Ē-- ō----- p--------- k--- s----- l-----?
+
   
Каде можам да телефонирам? আম- ক--- থ--- ফ-- ক--- প---?
Ā-- k---- t---- p---- k----- p---?
+
Каде е следната телефонска говорница? সব---- ক---- ট------ ব-- ক----?
S-------- k------ ṭ-------- b---- k------?
+
Имате ли телефонски картички? আপ--- ক--- ক--- ক---- আ-- ক-?
Ā------ k---- k---- k---- ā--- k-?
+
   
Имате ли телефонски именик? আপ--- ক--- ট------ ড--------- (ট------ ব--) আ-- ক-?
Ā------ k---- ṭ-------- ḍ---------- (ṭ-------- b---) ā--- k-?
+
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? আপ-- অ--------- এ---- ক-- জ----?
Ā---- a-------- ē---- k--- j-----?
+
Само момент, да проверам. এক ম----- আ-- দ---- ৷
Ē-- m------ ā-- d------i
+
   
Линијата е секогаш зафатена. লা---- স---- ব----- থ--- ৷
l------- s--------- b----- t---ē
+
Кој број го биравте? আপ-- ক-- ন---- ড---- ক-----?
ā---- k--- n------ ḍ----- k--------?
+
Најпрво морате да изберете нула. আপ---- প----- এ--- শ---- ড---- ক--- হ---
Ā------ p------- ē---- ś---- ḍ----- k----- h---!
+