македонски » босански   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [dvanaest]

+ Napitci

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [dvanaest]

Napitci

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Јас пијам чај. Ja p---- č--. +
Јас пијам кафе. Ja p---- k--- / k---. +
Јас пијам минерална вода. Ja p---- m-------- v---. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Pi--- l- t- č-- s- l------? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Pi--- l- t- k--- s- š------? +
Пиеш ли вода со мраз? Pi--- l- t- v--- s- l----? +
   
Овде има забава. Ov--- j- z-----. +
Луѓето пијат шампањско. Lj--- p--- š--------. +
Луѓето пијат вино и пиво. Lj--- p--- v--- i p---. +
   
Пиеш ли алкохол? Pi--- l- t- a------? +
Пиеш ли виски? Pi--- l- t- v----? +
Пиеш ли кола со рум? Pi--- l- t- k--- s r----? +
   
Јас не сакам шампањско. Ja n- v---- š--------. +
Јас не сакам вино. Ja n- v---- v---. +
Јас не сакам пиво. Ja n- v---- p---. +
   
Бебето сака млеко. Be-- v--- m------. +
Детето сака какао и сок од јаболко. Di---- v--- k---- i s-- o- j-----. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Že-- v--- s-- o- n------- i s-- o- g---------. +