македонски » босански   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [osamnaest]

Ćišćenje kuće

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [osamnaest]

Ćišćenje kuće

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Денес е сабота. Da--- j- s-----.
Денес ние имаме време. Da--- i---- v------.
Денес ние ќе го чистиме станот. Da--- č------ s---.
   
Јас ја чистам бањата. Ja č----- k-------.
Мажот ми ја мие колата. Mo- m-- p--- a---.
Децата ги чистат велосипедите. Dj--- p--- b------.
   
Баба ги полева цвеќињата. Na-- z------- c------.
Децата ја раскреваат детската соба. Dj--- p--------- d------ s---.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. Mo- m-- p------- s--- p----- s--.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Ja s------- v-- u m----- z- p----- v---.
Јас ги закачувам алиштата. Ja p-------- v--.
Јас ги пеглам алиштата. Ja p----- v-- / r-----.
   
Прозорците се извалкани. Pr----- s- p------.
Подот е извалкан. Po- j- p-----.
Садовите се извалкани. Po---- j- p------.
   
Кој ги чисти прозорците? Ko č---- p------?
Кој всмукува прашина? Ko u------ p------?
Кој ги мие садовите? Ko p--- p-----?