македонски » босански   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [dva]

+ Porodica

2 [два]

Фамилија

-

2 [dva]

Porodica

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
дедо dj-d +
баба na-- / n--a +
тој и таа on i o-a +
   
татко ot-c +
мајка ma--a +
тој и таа on i o-a +
   
син sin +
ќерка kć---a +
тој и таа on i o-a +
   
брат br-t +
сестра se---a +
тој и таа on i o-a +
   
чичко da----- a----a +
тетка te--a +
тој и таа on i o-a +
   
Ние сме една фамилија. Mi s-- p-------. +
Фамилијата не е мала. Po------ n--- m---. +
Фамилијата е голема. Po------ j- v-----. +