македонски » босански   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [dvadeset i sedam]

U hotelu – dolazak

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [dvadeset i sedam]

U hotelu – dolazak

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Имате ли една слободна соба? Im--- l- s------- s---? +
Јас резервирав една соба. Re-------- / r---------- s-- j---- s---. +
Моето презиме е Милер. Mo-- i-- j- M----. +
   
Ми треба една еднокреветна соба. Tr---- j------------ s---. +
Ми треба една двокреветна соба. Tr---- d---------- s---. +
Колку чини собата за една вечер? Ko---- k---- s--- z- j---- n--? +
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Ht-- / h----- b-- s--- s- k--------. +
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Že--- j---- s--- s- t----. +
Можам ли да ја погледнам собата? Mo-- l- v------ s---? +
   
Има ли овде гаража? Im- l- o---- g-----? +
Има ли овде сеф? Im- l- o---- s--? +
Има ли овде факс? Im- l- o---- f---? +
   
Добро, ќе ја земам собата. Do---- u---- s---. +
Еве ги клучевите. Ov--- s- k-------. +
Еве го мојот багаж. Ov--- j- m-- p------. +
   
Во колку часот е појадокот? U k----- s--- j- d------? +
Во колку часот е ручекот? U k----- s--- j- r----? +
Во колку часот е вечерата? U k----- s--- j- v-----? +