македонски » босански   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [četrdeset i dva]

Razgledanje grada

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [četrdeset i dva]

Razgledanje grada

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Дали пазарот е отворен во недела? Da l- j- p----- o------- n--------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Da l- j- s---- o------ p-----------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Da l- j- i------ o------- u------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Da l- j- z------- v-- o------ s-------?
Дали музејот е отворен во четврток? Da l- j- m---- o------ č--------?
Дали галеријата е отворена во петок? Da l- j- g------- o------- p-----?
   
Смее ли да се фотографира? Sm--- l- s- f------------?
Мора ли да се плати влез? Mo-- l- s- p------ u---?
Колку чини влезот? Ko---- k---- u---?
   
Има ли некаков попуст за групи? Im- l- p----- z- g----?
Има ли некаков попуст за деца? Im- l- p----- z- d----?
Има ли некаков попуст за студенти? Im- l- p----- z- s-------?
   
Каква е оваа зграда? Ka--- j- t- z-----?
Колку е стара оваа зграда? Ko---- j- s---- t- z-----?
Кој ја изградил оваа зграда? Ko j- i------- t- z-----?
   
Јас се интересирам за архитектура. Ja s- i---------- z- a----------.
Јас се интересирам за уметност. Ja s- i---------- z- u--------.
Јас се интересирам за сликарство. Ja s- i---------- z- s---------.