македонски » босански   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [četrdeset i pet]

U kinu

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [četrdeset i pet]

U kinu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Ние сакаме во кино. Mi ž----- u k---.
Денес се прикажува еден добар филм. Da--- i--- d---- f---.
Филмот е сосема нов. Fi-- j- s----- n--.
   
Каде е благајната? Gd-- j- b-------?
Има ли уште слободни места? Im- l- j-- s-------- m-----?
Колку чинат влезните билети? Ko---- k------ u-------?
   
Кога започнува претставата? Ka-- p------ p--------?
Колку долго трае филмот? Ko---- t---- f---?
Може ли да се резервират билети? Mo-- l- s- r---------- k----?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Ht-- / h----- b-- s------ p-----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Ht-- / h----- b-- s------ n-------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Ht-- / h----- b-- s------ u s------.
   
Филмот беше возбудлив. Fi-- j- b-- n----.
Филмот не беше досаден. Fi-- n--- b-- d------.
Но книгата за филмот беше подобра. Al- j- k----- b--- b---- o- f----.
   
Каква беше музиката? Ka--- j- b--- m-----?
Какви беа глумците? Ka--- s- b--- g-----?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Da l- j- b--- t-------- n- e-------- j-----?