македонски » босански   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [četrdeset i osam]

Aktivnosti na godišnjem odmoru

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [četrdeset i osam]

Aktivnosti na godišnjem odmoru

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Дали е чиста плажата? Je l- p---- č----?
Може ли човек таму да плива? Mo-- l- s- t--- k-----?
Не ли е опасно, таму да се плива? Ni-- l- o----- t--- s- k-----?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Mo-- l- s- o---- i-------- s--------?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Mo-- l- s- o---- i-------- l-------?
Може ли овде да се изнајми чамец? Mo-- l- s- o---- i-------- č----?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Ja b-- r--- s----- / s------.
Би сакал / сакала да нуркам. Ja b-- r--- r---- / r-----.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Ja b-- r--- s----- / s------ n- v---.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Mo-- l- s- i-------- d---- z- s-------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Mo-- l- s- i-------- o----- z- r-------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Mo-- l- s- i-------- v----- s----?
   
Јас сум почетник. Ja s-- t-- p-------.
Јас сум средно-добар / добра. Ja s-- p-------- d---- / d----.
Јас веќе добро се снаоѓам. Sn------ s- v-- s t--.
   
Каде е ски лифтот? Gd-- j- s-- l---?
Имаш ли скии со себе? Im-- l- s- s---- s----?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Im-- l- o---- z- s------- t-?