македонски » босански   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [pedeset i četiri]

Kupovina

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [pedeset i četiri]

Kupovina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Сакам да купам еден подарок. Ja ž---- k----- p-----.
Но не нешто премногу скапо. Al- n---- p------ s----.
Можеби една рачна ташна? Im--- l- m---- t----?
   
Која боја би ја сакале? Ko-- b--- ž-----?
Црна, кафеава или бела? Cr--- s---- i-- b-----?
Една голема или мала? Ve---- i-- m---?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Mo-- l- v------ o--?
Дали таа е од кожа? Je l- o-- o- k---?
Или пак е од вештачки материјал? Il- j- o- v--------- m---------?
   
Од кожа секако. Na------ o- k---.
Ова е еден особено добар квалитет. To j- n------- d---- k-------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. A t---- j- z----- p-------.
   
Ми се допаѓа. Ov- m- s- s----.
Ќе ја земам. Ov- ć- u----.
Дали можам евентуално да ја заменам? Mo-- l- j- e--------- z---------?
   
Се разбира. Po----------- s-.
Ќе ја спакуваме како подарок. Za---------- j- k-- p-----.
Таму од спротива е благајната. Ta-- p---- j- b-------.