македонски » босански   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

+ 55 [pedeset i pet]

+ Raditi

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [pedeset i pet]

Raditi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Што сте по занает? Št- s-- p- z--------? +
Мојот сопруг е лекар по занает. Mo- m-- j- p- z-------- d-----. +
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ja r---- p--- r----- v------ k-- m--------- s-----. +
   
Набргу ќе одиме во пензија. Us---- ć--- d----- p------. +
Но даноците се високи. Al- s- p----- v-----. +
И здравственото осигурување е високо. I z---------- o--------- j- v-----. +
   
Што сакаш да бидеш? Št- ž---- j----- p------? +
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ja ž---- p------ i-------. +
Јас сакам да студирам на универзитетот. Že--- s-------- n- u-----------. +
   
Јас сум практикант. Ja s-- p---------. +
Јас не заработувам многу. Ja n- z-------- m----. +
Јас сум на пракса во странство. Od------- p----------- s--- u i-----------. +
   
Ова е мојот шеф. Ov- j- m-- š--. +
Јас имам љубезни колеги. Im-- d---- k-----. +
Напладне секогаш одиме во кантината. U p---- i---- u----- u k------. +
   
Јас барам едно работно место. Ja t----- r---- m-----. +
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ja s-- v-- g----- d--- n--------- / --. +
Во оваа земја има премногу невработени. U o--- z----- i-- p--- n-----------. +