македонски » босански   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [šezdeset]

+ U banci

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [šezdeset]

U banci

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Ja ž---- o------- r----. +
Еве го мојот пасош. Tu j- m-- p----. +
А ова е мојата адреса. A o---- j- m--- a-----. +
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Ja ž---- u------- n---- n- m-- r----. +
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Ja ž---- p-------- n---- s- s--- r-----. +
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Ja ž---- u---- i----- s- r-----. +
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Ja ž---- u------- p------- č--. +
Колку се високи таксите? Ko---- s- t-------? +
Каде морам да потпишам? Gd-- m---- p--------? +
   
Очекувам уплата од Германија. Ja o------- d------ i- N-------. +
Еве го бројот на мојата сметка. Tu j- m-- b--- r-----. +
Дали се пристигнати парите? Da l- j- n---- s-----? +
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Ja ž---- p---------- t-- n----. +
Ми требаат US – долари. (американски долари). Ja t----- a------- d-----. +
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Mo--- V-- d---- m- s---- n--------. +
   
Има ли овде банкомат? Im- l- o---- b-------? +
Колкава сума може да се подигне? Ko---- n---- s- m--- p-----? +
Која кредитна картичка може да се користи? Ko-- k------- k------ s- m--- k--------? +