македонски » босански   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

+ 61 [šezdeset i jedan]

+ Redni brojevi

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [šezdeset i jedan]

Redni brojevi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Првиот месец е јануари. Pr-- m----- j- j-----. +
Вториот месец е февруари. Dr--- m----- j- f------. +
Третиот месец е март. Tr--- m----- j- m---. +
   
Четвртиот месец е април. Če----- m----- j- a----. +
Петтиот месец е мај. Pe-- m----- j- m--. +
Шесттиот месец е јуни. Še--- m----- j- j---. +
   
Шест месеци се половина година. Še-- m------ j- p--- g-----. +
јануари, февруари, март Ja----- f------- m---, +
април, мај, јуни. ap---- m-- i j---. +
   
Седмиот месец е јули. Se--- m----- j- j---. +
Осмиот месец е август. Os-- m----- j- a-----. +
Деветтиот месец е септември. De---- m----- j- s--------. +
   
Десеттиот месец е октомври. De---- m----- j- o------. +
Единаесеттиот месец е ноември. Je-------- m----- j- n-------. +
Дванаесеттиот месец е декември. Dv------- m----- j- d-------. +
   
Дванаесет месеци се една година. Dv------ m------ j- j---- g-----. +
јули, август, септември, Ju--- a------ s--------, +
октомври, ноември, декември. ok------ n------- i d-------. +