македонски » босански   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [šezdeset i tri]

+ Postavljati pitanja 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [šezdeset i tri]

Postavljati pitanja 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Јас имам хоби. Ja i--- h---. +
Јас играм тенис. Ja i---- t----. +
Каде има игралиште за тенис? Gd-- j- t------ i--------? +
   
Имаш ли хоби? Im-- l- t- h---? +
Јас играм фудбал. Ja i---- f-----. +
Каде има фудбалско игралиште? Gd-- j- f-------- i--------? +
   
Ме боли раката. Bo-- m- r---. +
Ме боли стопалото и раката исто така. No-- i r--- m- t------ b---. +
Каде има доктор? Gd-- i-- d-----? +
   
Јас имам автомобил. Ja i--- a---. +
Јас исто така имам и мотор. Ja i--- i m----. +
Каде има паркиралиште? Gd-- j- p------? +
   
Јас имам пуловер. Ja i--- p------. +
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Ja i--- t------ j---- i f--------. +
Каде има машина за перење алишта? Gd-- j- v-- m-----? +
   
Јас имам чинија. Ja i--- t-----. +
Јас имам нож, вилушка и лажица. Ja i--- n--- v-------- k-----. +
Каде се солта и биберот? Gd-- s- s- i b----? +