македонски » босански   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [šezdeset i pet]

Negacija 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [šezdeset i pet]

Negacija 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Скап ли е прстенот? Da l- j- p----- s---?
Не, тој чини само сто евра. Ne- o- k---- s--- s------ e---.
Но јас имам само педесет. Al- j- i--- s--- p------.
   
Готов / готова ли си веќе? Je-- l- v-- g---- / g-----?
Не, сеуште не сум. Ne- j-- n-.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Al- s-- u----- g---- / g-----.
   
Сакаш ли уште супа? Že--- l- j-- s---?
Не, не сакам повеќе. Ne- n- ž---- v---.
Но сакам уште еден сладолед. Al- j-- j---- s-------.
   
Живееш ли веќе долго овде? St------ l- v-- d--- o----?
Не, штотуку еден месец. Ne- t-- j---- m-----.
Но познавам веќе многу луѓе. Al- v-- p------- m---- l----.
   
Патуваш ли утре накај дома? Vo--- l- s- s---- k---?
Не, дури за викендот. Ne- t-- z- v-----.
Но се враќам веќе во недела. Al- s- v----- v-- u n-------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Da l- j- t---- k----- v-- o------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne- o-- i-- t-- s--------- g-----.
Но таа веќе има дечко. Al- o-- v-- i-- m----.