македонски » босански   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

+ 66 [šezdeset i šest]

+ Prisvojne zamjenice 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [šezdeset i šest]

Prisvojne zamjenice 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
јас – мој ja – m-- / m--- / m--e +
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. Ne m--- n--- m-- k----. +
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. Ne m--- n--- m--- v---- k----. +
   
ти – твој ti – t--- / t---- / t---e +
Го најде ли твојот / својот клуч? Je-- l- n---- t--- k----? +
Го најде ли твојот / својот возен билет? Je-- l- n---- t---- v---- k----? +
   
тој – негов on – n----- / n------ / n-----o +
Знаеш ли каде е неговиот клуч? Zn-- l- g--- j- n----- k----? +
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? Zn-- l- g--- j- n------ v---- k----? +
   
таа – нејзин on- – n--- / n---- / n---o +
Нејзините пари ги нема. Nj-- n---- j- n-----. +
А и нејзината кредитна картичка ја нема. Nj--- k------- k------ j- t------ n------. +
   
ние – наш mi – n-- / n--- / n--e +
Нашиот дедо е болен. Na- d--- j- b-------. +
Нашата баба е здрава. Na-- b--- j- z-----. +
   
вие – ваш vi – v-- / v--- / v--e +
Деца, каде е вашиот татко? Dj---- g--- j- v-- t---? +
Деца, каде е вашата мајка? Dj---- g--- j- v--- m---? +