македонски » босански   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

+ 71 [sedamdeset i jedan]

+ nešto htjeti

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [sedamdeset i jedan]

nešto htjeti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Што сакате? Št- h----- v-? +
Сакате ли да играте фудбал? Ho---- l- v- i----- f-----? +
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Ho---- l- v- p-------- p---------? +
   
сака ht---i +
Не сакам да задоцнам. Ja n- ž---- s---- k----. +
Не сакам да одам таму. Ja n--- d- i--- t---. +
   
Сакам да си одам дома. Ja h--- d- i--- k---. +
Сакам да останам дома. Ja h--- d- o------ k-- k---. +
Сакам да бидам сам / сама. Ja h--- d- b---- s-- / s---. +
   
Сакаш ли да останеш овде? Ho--- l- o----- o----? +
Сакаш ли да јадеш овде? Ho--- l- j---- o----? +
Сакаш ли да спиеш овде? Ho--- l- o---- s------? +
   
Сакате ли да тргнете утре? Ho---- l- s---- o---------? +
Сакате ли да останете до утре? Ho---- l- o----- d- s----? +
Сакате ли сметката да ја платите утре? Ho---- l- r---- p------ s----? +
   
Сакате ли во диско? Ho---- l- u d----? +
Сакате ли во кино? Ho---- l- u k---? +
Сакате ли во кафуле? Ho---- l- u k----? +