македонски » босански   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [sedamdeset i tri]

nešto smjeti

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [sedamdeset i tri]

nešto smjeti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Смееш ли веќе да возиш автомобил? Sm---- l- v-- v----- a---?
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? Sm---- l- v-- p--- a------?
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? Sm---- l- v-- s-- i-- u i-----------?
   
смее Sm---i
Смееме ли овде да пушиме? Sm----- l- o---- p-----?
Смее ли овде да се пуши? Sm--- l- s- o---- p-----?
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? Sm--- l- s- o---- p------ s- k-------- k-------?
Може ли да се плати со чек? Sm--- l- s- o---- p------ s- č----?
Може ли да се плати само во готово? Sm--- l- s- p------ s--- g--------?
   
Смеам ли само да телефонирам? Sm---- l- t-----------?
Смеам ли само да прашам нешто? Sm---- l- n---- p-----?
Смеам ли само да кажам нешто? Sm---- l- s--- n---- r---?
   
Тој не смее да спие во паркот. On n- s---- s------ u p----.
Тој не смее да спие во автомобилот. On n- s---- s------ u a---.
Тој не смее да спие на железничката станица. On n- s---- s------ u ž----------- s------.
   
Смееме ли да седнеме? Sm----- l- s-----?
Смееме ли да го добиеме менито? Sm----- l- d----- j-------?
Смееме ли да платиме одвоено? Mo---- l- p------ o-------?