македонски » босански   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [osamdeset i tri]

Prošlost 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [osamdeset i tri]

Prošlost 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
телефонира te---------i
Јас телефонирав. Ja s-- t---------- / t-----------.
Јас цело време телефонирав. Ja s-- c----- v------ t---------- / t-----------.
   
прашува pi---i
Јас прашав. Ja s-- p---- / p-----.
Јас секогаш прашував. Ja s-- u----- p---- / p-----.
   
раскажува is------i
Јас раскажував. Ja s-- i------- / i--------.
Јас ја раскажав целата приказна. Ja s-- i------- / i-------- c----- p----.
   
учи uč--i
Јас учев. Ja s-- u--- / u----.
Јас учев цела вечер. Ja s-- u--- / u---- c----- v---.
   
работи ra---i
Јас работев. Ja s-- r---- / r-----.
Јас работев цел ден. Ja s-- r---- / r----- c----- d--.
   
јаде je--i
Јас јадев. Ja s-- j-- / j---.
Јас го изедов целото јадење. Ja s-- p---- / p----- s-- h----.