македонски » каталонски   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [u]

+ La gent

1 [еден]

Лица

-

1 [u]

La gent

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
jас jo +
jас и ти jo i tu +
ние двајцата no------- d-- / n-------- d--s +
   
тој ell +
тој и таа el- i e--a +
тие двајцата el-- d-- / e---- d--s +
   
маж l‘---e +
жена la d--a +
дете el n-n +
   
една фамилија un- f-----a +
мојата фамилија la m--- f-----a +
Мојата фамилија е овде. La m--- f------ é- a---. +
   
Јас сум овде. Jo s-- a---. +
Ти си овде. Tu e-- a---. +
Тој е овде и таа е овде. El- é- a--- i e--- é- a---. +
   
Ние сме овде. No------- s-- a---. +
Вие сте овде. Vo------- s-- a---. +
Тие сите се овде. To-- e--- s-- a---. +