македонски » каталонски   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

+ 11 [onze]

+ Els mesos

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [onze]

Els mesos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
јануари Ge--r +
февруари Fe---r +
март Ma-ç +
   
април Ab--l +
мај Ma-g +
јуни Ju-y +
   
Ова се шест месеци. Ai-- s-- s-- m----. +
јануари, февруари, март, Ge---- f------ m---, +
април, мај и јуни. ab---- m--- i j---. +
   
јули Ju---l +
август Ag--t +
септември Se-----e +
   
октомври Oc----e +
ноември No-----e +
декември De-----e +
   
Ова се исто така шест месеци. Ai-- s-- t---- s-- m----. +
јули, август, септември Ju----- a----- s-------, +
октомври, ноември, декември. oc------ n------- i d-------. +