македонски » каталонски   Овошје и храна


15 [петнаесет]

Овошје и храна

-

15 [quinze]

Fruites i aliments

15 [петнаесет]

Овошје и храна

-

15 [quinze]

Fruites i aliments

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Јас имам една јагода. (J-) t--- u-- m------.
Јас имам едно киви и една лубеница. (J-) t--- u- k--- i u- m---.
Јас имам еден портокал и еден грејпфрут. (J-) t--- u-- t------ i u-- a-----.
   
Јас имам едно јаболко и едно манго. (J-) t--- u-- p--- i u- m----.
Јас имам една банана и еден ананас. (J-) t--- u- p----- / u-- b----- i u-- p---- a--------.
Јас правам овошна салата. (J-) f--- u-- a------ d- f------.
   
Јас јадам тост. (J-) m---- u-- t------ d- p- / u-- l----- d- p- t-----.
Јас јадам тост со путер. (J-) m---- u-- t------ d- p- / u-- l----- d- p- t----- a-- m------.
Јас јадам тост со путер и мармалад. (J-) m---- u-- t------ d- p- / u-- l----- d- p- t----- a-- m------ i m--------.
   
Јас јадам сендвич. (J-) m---- u- e------.
Јас јадам сендвич со маргарин. (J-) m---- u- e------ a-- m--------.
Јас јадам сендвич со маргарин и домати. (J-) m---- u- e------ a-- m-------- i t-------.
   
Ни треба леб и ориз. Ne-------- p- i a----.
Ни треба риба и стек. Ne-------- p--- i b------.
Ни треба пица и шпагети. Ne-------- p---- i e---------.
   
Што уште ни треба? Qu- m-- n---------?
Ни требаат моркови и домати за супата. Ne-------- p---------- i t-------- p-- a l- s---.
Каде има супермаркет? On é- e- s----------?