македонски » каталонски   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

+ 18 [divuit]

+ Fer neteja

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [divuit]

Fer neteja

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Денес е сабота. Av-- é- d-------. +
Денес ние имаме време. Av-- t---- t----. +
Денес ние ќе го чистиме станот. Av-- n------ l-----------. +
   
Јас ја чистам бањата. Jo n----- l- c----- d- b---. +
Мажот ми ја мие колата. El m-- m---- r---- e- c----. +
Децата ги чистат велосипедите. El- n--- n------ l-- b---------. +
   
Баба ги полева цвеќињата. L’---- r--- l-- f----. +
Децата ја раскреваат детската соба. El- n--- o------ l---------- d--- n---. +
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. El m-- m---- o----- e- s-- e---------. +
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. (J-) p--- l- r--- a l- r--------. +
Јас ги закачувам алиштата. (J-) e----- l- r---. +
Јас ги пеглам алиштата. (J-) p----- l- r---. +
   
Прозорците се извалкани. Le- f-------- e---- b-----. +
Подот е извалкан. El t---- e--- b---. +
Садовите се извалкани. La v------- e--- b----. +
   
Кој ги чисти прозорците? Qu- n----- l-- f--------? +
Кој всмукува прашина? Qu- p---- l-----------? +
Кој ги мие садовите? Qu- r---- l- v-------? +