македонски » каталонски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [dos] / [dues]

+ La família

2 [два]

Фамилија

-

2 [dos] / [dues]

La família

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
дедо l‘--i +
баба l‘---a +
тој и таа el- i e--a +
   
татко el p--e +
мајка la m--e +
тој и таа el- i e--a +
   
син el f--l +
ќерка la f---a +
тој и таа el- i e--a +
   
брат el g---à +
сестра la g-----a +
тој и таа el- i e--a +
   
чичко l‘----e +
тетка la t-a +
тој и таа el- i e--a +
   
Ние сме една фамилија. (N--------) s-- u-- f------. +
Фамилијата не е мала. La f------ n- é- p-----. +
Фамилијата е голема. La f------ é- g---. +