македонски » каталонски   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [vint]

Conversa 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [vint]

Conversa 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Раскомотете се! Po---- c-----!
Чувствувајте се како дома! Fa-- c-- a c---!
Што сакате да се напиете? Qu- v-- p-- b----?
   
Сакате ли музика? Li a----- l- m-----?
Јас ја сакам класичната музика. M'------- l- m----- c-------.
Еве ги моите CD – а. El- m--- C-- s-- a---.
   
Свирите ли на некој инструмент? Qu- t--- a---- i--------- m------ v----?
Еве ја мојата гитара. Aq----- é- l- m--- g-------.
Обожавате ли да пеете ? Qu- l- a----- c-----?
   
Имате ли деца? Té f---- v----?
Имате ли куче? Té u- g-- v----?
Имате ли мачка? Té u- g-- v----?
   
Еве ги моите книги. Aq-- s-- e-- m--- l------.
Јас сега ја читам оваа книга. Ar- e---- l------ a----- l-----.
Што обожавате да читате? Qu- u- a----- l-----?
   
Обожавате ли да одите на концерт? Li a----- a--- a c-------?
Одите ли со задоволство во театар? Li a----- a--- a- t-----?
Одите ли радо на опера? Li a----- a--- a l------?