македонски » каталонски   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

+ 24 [vint-i-quatre]

+ La cita

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [vint-i-quatre]

La cita

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Го пропушти ли автобусот? Qu- h-- p----- l--------? +
Те чекав половина час. T’-- e------ d----- m---- h---. +
Немаш ли мобилен со себе? No p----- e- m----? +
   
Следниот пат биди точен / точна! Si---- p------ l- p------ v-----! +
Следниот пат земи такси! Pr-- u- t--- l- p------ v-----! +
Следниот пат земи еден чадор со себе! Em------- u- p------- l- p------ v-----! +
   
Утре сум слободен / слободна. De-- e---- l-----. +
Ќе се сретнеме ли утре? Po--- v------- d---? +
Жал ми е, но јас не можам утре. Em s-- g---- d--- n- p--. +
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? Ha- p------- a----- c--- p-- a----- c-- d- s------? +
Или пак си веќе договорен / договорена? O j- h-- q----- a-- a---? +
Предлагам да се сретнеме за викендот. Pr----- q-- e-- v---- a----- c-- d- s------. +
   
Ќе правиме ли пикник? Qu- e- s----- s- f-- u- p-----? +
Ќе одиме ли на плажа? Qu- e- s----- s- a--- a l- p-----? +
Ќе одиме ли на планина? Qu- e- s----- s- a--- a l- m-------? +
   
Ќе те земам од канцеларијата. Et v--- a b----- a l--------. +
Ќе те земам од дома. Et v--- a b----- a c---. +
Ќе те земам од автобуската станица. Et v--- a b----- a l- p----- d--------. +