македонски » каталонски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [vint-i-cinc]

A la ciutat

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [vint-i-cinc]

A la ciutat

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Би сакал / сакала кон железничката станица. M'--------- a--- a l--------.
Би сакал / сакала кон аеродромот. M'--------- a--- a l---------.
Би сакал / сакала во центарот на градот. M'--------- a--- a- c----- d- l- c-----.
   
Како да стигнам до железничката станица? Co- v--- a l--------?
Како да стигнам до аеродромот? Co- v--- a l---------?
Како да стигнам до центарот на градот? Co- v--- a- c----- d- l- c-----?
   
Ми треба такси. Em f- f---- u- t---.
Ми треба карта на градот. Em f- f---- u- p-- d- l- c-----.
Ми треба хотел. Em f- f---- u- h----.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. M'--------- l----- u- c----.
Еве ја мојата кредитна картичка. Aq-- t---- l- m--- t------ d- c-----.
Еве ја мојата возачка дозвола. Aq-- t---- e- m-- p----- d- c------.
   
Што има да се види во градот? Qu- s--- d- v------ a l- c-----?
Појдете во стариот дел на градот. Va-- a l- c----- v----.
Направете една градска обиколка. Fa-- u-- v----- g-----.
   
Појдете на пристаништето. Va-- a- p---.
Направете една пристанишна обиколка. Fa-- u- r--------- p-- p---.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Qu---- a----- a--------- t---------- h- h-?