македонски » каталонски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [vint-i-sis]

Al camp

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [vint-i-sis]

Al camp

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Ја гледаш ли кулата таму? Ve-- a--- l- t----?
Ја гледаш ли планината таму? Ve-- a--- l- m-------?
Го гледаш ли селото таму? Ve-- a--- e- p----?
   
Ја гледаш ли реката таму? Ve-- a--- e- r--?
Го гледаш ли мостот таму? Ve-- a--- e- p---?
Го гледаш ли езерото таму? Ve-- a--- e- l---?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. M'------ a----- o----.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. M'------ a----- a----.
Тој камен овде, ми се допаѓа. M'------ a------ p----.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. M'------ a----- p---.
Таа градина таму, ми се допаѓа. M'------ a----- j----.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. M'------ a------ f---.
   
Мислам дека ова е убаво. Ho t---- b----.
Мислам дека ова е интересно. Em s----- i----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Ho t---- m---------.
   
Мислам дека ова е грдо. Em s----- l----.
Мислам дека ова е досадно. Em s----- a------.
Мислам дека ова е ужасно. Em s----- h-------.