македонски » каталонски   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [vint-i-set]

A l'hotel – Arribada

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [vint-i-set]

A l'hotel – Arribada

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Имате ли една слободна соба? Qu- t---- u-- h-------- l-----?
Јас резервирав една соба. He r------- u-- h--------.
Моето презиме е Милер. El m-- n-- é- M-----.
   
Ми треба една еднокреветна соба. Ne------- u-- h-------- i---------.
Ми треба една двокреветна соба. Ne------- u-- h-------- d----.
Колку чини собата за една вечер? Qu--- c---- l---------- p-- n--?
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Vo----- u-- h-------- a-- b---.
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Vo----- u-- h-------- a-- d----.
Можам ли да ја погледнам собата? Pu- v---- l----------?
   
Има ли овде гаража? Qu- h- h- g------ a---?
Има ли овде сеф? Hi h- c---- f---- a---?
Има ли овде факс? Qu- t---- f--?
   
Добро, ќе ја земам собата. Va b-- e- q---- l----------.
Еве ги клучевите. Aq-- t- l-- c----.
Еве го мојот багаж. Aq---- é- e- m-- e--------.
   
Во колку часот е појадокот? A q---- h--- s- s------ l---------?
Во колку часот е ручекот? A q---- h--- s- s------ e- d----?
Во колку часот е вечерата? A q---- h--- s- s------ e- s----?