македонски » каталонски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

+ 29 [vint-i-nou]

+ Al restaurant 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [vint-i-nou]

Al restaurant 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Дали е слободна масава? Aq----- t---- é- l-----? +
Ве молам, ми треба менито. Vo----- l- c----- s- u- p---. +
Што би можеле да препорачате? Qu- e- r-------? +
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. M'--------- u-- c------. +
Јас би сакал / сакала една минерална вода. M'--------- u-- a---- m------. +
Би сакал / сакала еден сок од портокал. M'--------- u- s-- d- t------. +
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. M'--------- u- c---. +
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. M'--------- l--- a-- c---. +
Со шеќер, молам. Am- s----- s- u- p---. +
   
Јас би сакал / сакала еден чај. M'--------- t-. +
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. M'--------- u- t- d- l------. +
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. M'--------- u- t- a-- l---. +
   
Имате ли цигари? Té c--------? +
Имате ли еден пепелник? Té u- c------? +
Имате ли запалка? Té f--? +
   
Мене ми недостасува една вилушка. (J-) n- t--- f--------. +
Мене ми недостасува еден нож. (J-) n- t--- g------. +
Мене ми недостасува една лажица. (J-) n- t--- c------. +