македонски » каталонски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [tres]

+ Fer coneixença

3 [три]

Запознавање

-

3 [tres]

Fer coneixença

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Здраво! Ho--! +
Добар ден! Bo- d--! +
Како си? Co- v-? +
   
Доаѓате ли од Европа? Qu- é- d------- v----? +
Доаѓате ли од Америка? Qu- é- d-------- v----? +
Доаѓате ли од Азија? Qu- é- d----- v----? +
   
Во кој хотел живеете? En q--- h---- s-------- v----? +
Колку долго сте веќе овде? Qu--- f- q-- é- a---? +
Колку долго останувате? Fi-- q--- e- q------? +
   
Ви се допаѓа ли овде? Li a----- l- s--- e----- a---? +
Дали сте овде на одмор? Qu- f- v------- a---? +
Посетете ме! Vi------! +
   
Еве ја мојата адреса. Aq----- é- l- m--- a-----. +
Ќе се видиме ли утре? En- v---- d---? +
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Em s-- g---- p--- j- t--- o---------. +
   
Чао! Ad--! +
Довидување! A r------! +
До наскоро! Fi-- a----! +