македонски » каталонски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [trenta]

+ Al restaurant 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [trenta]

Al restaurant 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Еден сок од јаболко, молам. Un s-- d- p---- s- u- p---. +
Една лимонада, молам. Un- l--------- s- u- p---. +
Еден сок од домати, молам. Un s-- d- t-------- s- u- p---. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. M'--------- u-- c--- d- v- n----. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. M'--------- u-- c--- d- v- b----. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. M'--------- u-- a------ d- x------. +
   
Сакаш ли риба? T'------ e- p---? +
Сакаш ли говедско месо? T'------ l- c---? +
Сакаш ли свинско месо? T'------ e- p---? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. De-------- u- p--- s---- c---. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. De-------- u- p--- d- v-------. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. M'--------- u-- c--- q-- n- t----- g---- t----. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Vo- a------------ d------? +
Го сакате ли ова со тестенини? Vo- a------------ d- p---- / f-----? +
Го сакате ли ова со компири? Vo- a------------ d- p------? +
   
Ова не ми е вкусно. (A---) n- m-------. +
Јадењето е студено. El m----- e--- f---. +
Јас ова не го нарачав. Ai-- n- é- e- q-- h- d------. +