македонски » каталонски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [trenta-tres]

A l'estació de trens

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [trenta-tres]

A l'estació de trens

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Кога тргнува следниот воз за Берлин? Qu-- s--- e- p----- t--- c-- a B-----?
Кога тргнува следниот воз за Париз? Qu-- s--- e- p----- t--- c-- a P----?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? Qu-- s--- e- p----- t--- c-- a L------?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? A q---- h--- s--- e- t--- q-- v- a V-------?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? A q---- h--- s--- e- t--- q-- v- a E-------?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? A q---- h--- s--- e- t--- q-- v- a B-------?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. Vo----- u- b------ p-- M-----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. Vo----- u- b------ p-- P----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. Vo----- u- b------ p-- B----.
   
Кога пристигнува возот во Виена? Qu-- a----- a V---- e- t---?
Кога пристигнува возот во Москва? Qu-- a----- a M----- e- t---?
Кога пристигнува возот во Амстердам? Qu-- a----- a A-------- e- t---?
   
Дали морам да се прекачувам? Ha--- d- c------ d- t---?
Од кој перон тргнува возот? De q---- a----- s--- e- t---?
Има ли вагон за спиење во возот? Qu- t- c--------- e- t---?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. Vo----- u- b------ d------ a B----------.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. Vo----- u- b------ d------ i t------ a C----------.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? Qu--- c---- u-- p---- a- c---------?