македонски » каталонски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

+ 34 [trenta-quatre]

+ Al tren

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trenta-quatre]

Al tren

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Дали ова е возот за Берлин? Qu- é- a----- e- t--- a B-----? +
Кога тргнува возот? Qu-- s--- e- t---? +
Кога пристигнува возот во Берлин? Qu-- a----- e- t--- a B-----? +
   
Простете, смеам ли да поминам? Pe---- q-- p-- p-----? +
Мислам дека ова е моето место. Cr-- q-- é- e- m-- s-----. +
Мислам дека Вие седите на моето место. Cr-- q-- v---- e--- a------ a- m-- l---. +
   
Каде е вагонот за спиење? On é- e- c---------? +
Вагонот за спиење е на крајот од возот. El c--------- é- a l- c-- d-- t---. +
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. On é- e- r---------? – E- e- c--. +
   
Можам ли да спијам долу? Pu- d----- a s---? +
Можам ли да спијам во средината? Pu- d----- a- m--? +
Можам ли да спијам горе? Pu- d----- a d---? +
   
Кога ќе бидеме на границата? Qu-- s---- a l- f-------? +
Колку долго трае патувањето до Берлин? Qu--- d--- e- v----- a B-----? +
Дали возот доцни? Qu- e- t--- t- r-----? +
   
Имате ли нешто за читање? Te--- r-- p-- l-----? +
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Qu- e- p-- d------ d- m----- i b---- a---? +
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Em p---- d-------- a l-- 7:00 d-- m---? +