македонски » каталонски   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

+ 35 [trenta-cinc]

+ A l'aeroport

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [trenta-cinc]

A l'aeroport

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. M'--------- r------- u- s----- e- e- v-- a A-----. +
Дали е тоа е директен лет? És u- v-- d------? +
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Un l--- a- c----- d- l- f------- p-- a n- f-------- s- u- p---. +
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Vo----- c-------- l- m--- r------. +
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Vo----- a------- l- m--- r------. +
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Vo----- c------ l- m--- r------. +
   
Кога оди следната машина за Рим? Qu-- é- e- p----- v-- a R---? +
Дали има уште две слободни места? Qu---- s------ d----------? +
Не, имаме само уште едно слободно место. No- j- n---- q---- u- l--- l-----. +
   
Кога слетуваме? Qu-- a------? +
Кога ќе сме таму? Qu-- h- a------? +
Кога има автобус до центарот на градот? Qu-- s--- u- a------ q-- v- a- c----- d- l- c-----? +
   
Ова е вашиот куфер? Aq----- é- l- s--- m-----? +
Ова е вашата ташна? Aq----- é- l- s--- b----? +
Ова е вашиот багаж? És a----- e- s-- e--------? +
   
Колку багаж можам да земам со себе? Qu--- e-------- p-- p-----? +
Дваесет килограми. Vi-- q-----. +
Што, само дваесет килограми? Co-? N---- v--- q-----? +