македонски » каталонски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [trenta-sis]

+ Els transports públics

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trenta-sis]

Els transports públics

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Каде е автобуската станица? On é- l- p----- d- l--------? +
Кој автобус вози во центарот? Qu-- a------ v- a- c----- d- l- c-----? +
Која линија морам да ја земам? Qu--- l---- h- d- p------? +
   
Дали морам да се прекачувам? Ha--- d- c------ d--------? +
Каде морам да се прекачам? On h- d- c------? +
Колку чини еден возен билет? Qu--- c---- u- b------? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Qu----- p------ h- h- f--- a- c-----? +
Овде морате да се симнете. He- d- b----- a---. +
Морате да се симнете позади. He- d- b----- p-- d------. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. El p----- m---- a----- d----- c--- m-----. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. El p----- t------ a----- d----- d-- m-----. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. El p----- a------ a----- d----- q----- m-----. +
   
Кога вози последното метро? Qu-- p---- e- d----- t---? +
Кога вози последниот трамвај? Qu-- p---- e- d----- t------? +
Кога вози последниот автобус? Qu-- p---- e- d----- a------? +
   
Дали имате возен билет? Qu- t- b------? +
Возен билет? – Не, немам. Bi-----? – N-- n- e- t---. +
Тогаш морате да платите казна. Ll----- v---- h- d- p---- u-- m----. +